Proiecte
Sustinerea asociatiilor si a proiectelor culturale PDF Print E-mail

Asociatia Arta Traditionala sustine toate initiativele culturale din domeniul artei si culturii traditionale si pune la dispozitia asociatiilor culturale sau persoanelor fizice care desfasoara activitati in domeniul cultural sau proiecte, suport si consultanta pentru realizarea site-urilor web, precum si hosting gratuit, continuand o idee initiata in 2004.

Read more...
 
Pavilion expozitional de tehnica populara PDF Print E-mail

In primavara anului 2010 am inceput constructia unul pavilion expozitional de tehnica populara care s-a nascut din pasiunea mea si a catorva prieteni de a colectiona obiecte de tehnica populara.
Pe o fundatie de piatra am conceput o constructie de lemn pe stalpi, cu un tarnat, doua incaperi potrivite si o mica mansarda. Stalpii de la tarnat si geamurile le-am primit de la domnul Daramus din Cetea, de la vechea casa parinteasca (construita in jurul anilor 1810), iar pentru intrarea principala am folosit vechea poarta de la drum (datata 1946).

Read more...
 
Povesti, povestiri si legende din munti PDF Print E-mail

“Pe urmele poveştilor din munţi” reprezinta un proiect promovat de asociatie in vederea tiparirii unui volum de aproximativ 300 de pagini, facand o selectie a celor mai frumoase povestiri, adunate de profesorul Daniel Tiutiu.
Vezi aici poveştile....

Read more...
 
Curs de pictura pe sticla PDF Print E-mail

Asociatia Arta Traditionala a organizat un curs de pictura de icoana pe sticla in data de 8 mai 2010 in comuna Galda de Jos, sat Mesentea, jud. Alba pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani.
Cursul isi propune initierea in tainele picturii pe sticla transilvanene cu realizarea unei icoane format A5 sub supravegherea instructorilor si, aplicarea cunostiintelor acumulate pentru realizarea unei icoane format A4, acasa, de catre fiecare cursant.

 

Read more...