Pavilion expozitional de tehnica populara PDF Print E-mail

In primavara anului 2010 am inceput constructia unul pavilion expozitional de tehnica populara care s-a nascut din pasiunea mea si a catorva prieteni de a colectiona obiecte de tehnica populara.
Pe o fundatie de piatra am conceput o constructie de lemn pe stalpi, cu un tarnat, doua incaperi potrivite si o mica mansarda. Stalpii de la tarnat si geamurile le-am primit de la domnul Daramus din Cetea, de la vechea casa parinteasca (construita in jurul anilor 1810), iar pentru intrarea principala am folosit vechea poarta de la drum (datata 1946).

 

Constructia adaposteste acum doua teascuri, o tocila, o viitoare fierarie, unelte pentru prelucrarea produselor vegetale si animale, mijloace de transport, jocuri si jucarii, si multe, multe idei care inca nu si-au gasit timpul si energia necesara pentru punerea in aplicare. In spatele ei este reconstruita o fantana de lemn octogonala cu invelitoare de sindrila.

 

Destinatia pavilionului este de a adaposti piese de arta si tehnica populara achizitionate din muntii Apuseni de-a lungul timpului si de a gazdui ateliere de lucru axate pe mestesuguri traditionale, studiu si restaurare a pieselor. 
Paul Nemes